עוגת דבש חלבה
מתאים ל-3 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים:
2/3 כוס דבש
1.5 כוסות סוכר
4 ביצים
2/3 כוס ריבה
1 כוס שמן
2 וחצי כוסות מים
4 וחצי כוסות קמח
2 כפות סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
קמצוץ ציפורן
120 גר' חלבה
 
  אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר לערבל דבש, סוכר ביצים וריבה. אח"כ להוסיף את המים והשמן עד שהתערובת אחידה. 

2. לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף למיקסר. לערבב היטב.

3. יש להוסיף למסה את החלבה המגורדת.

4. לאפות ב- 170 מעלות 30-40 דקות.
 




     
מקרונים

מרכיבים:
3 חלבונים
1 כף סוכר
1 ו- 1/2 כוסות אבקת שקדים
1 ו- 3/4 כוסות אבקת סוכר
  אופן ההכנה:
1. לערבב אבקת שקדים ואבקת סוכר ולנפות ביחד.

2. להקציף חלבונים עם סוכר כאשר נוצר קצף גמיש לקפל את החומרים היבשים לתוך החלבונים.

3. לזלף בעזרת צנתר על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מהתערובת כמעין כפתורים.

4. לאפות ב- 130 מעלות כ- 12 דקות. ניתן לצבוע את התערובת בצבעי מאכל לקבלת מקרונים בגוונים.
 




     
קיש בטטות, בצל סגול ביין מרסלה
מתאים לרינג קוטר 20

מרכיבים לבצק:
1 כוס קמח
50 גר' חמאה
1 ביצה
קורט מלח

מרכיבים לרויאל:
250 מל' שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
5 כפות גבינה 9% או 5%
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אגוז מוסקט טחון

מרכיבים למלית:
1 (250 גר') בטטה
1 בצל סגול חתוך ומטוגן
חצי כוס יין מרסלה
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט טחון
  אופן הכנת הבצק:
1. נרכך את החמאה בקערה ונוסיף לה את הקמח והמלח עד לקבלת מרקם פירורי (שטרויזל). לאחר מכן, נוסיף את הביצה ונערבב עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
2. יש להניח את הבצק במקרר למשך שעה ולאחר מכן לרדד ולהכניס לרינג.

אופן הכנת הרויאל:
1. נערבב הכל יחדיו עד לקבלת מרקם חלק.

אופן הכנת המלית והרכבת המנה:
1. יש לקלוף ולחתוך את הבטטה לקוביות. לאחר מכן, יש לתבלן ולהוסיף את היין ומעט שמן.
2. נניח בתבנית ונאפה בתנור למשך כעשרים דקות בטמפרטורה של 170 מעלות. במקביל, נטגן במחבת את הבצל.
3. לאחר צינון הבטטה, נוסיף את הבצל ונניח ברינג עם הבצק המרודד. מעל, נוסיף את הרויאל עד לגובה הרינג ונאפה למשך כחצי שעה בטמפרטורה של 170 מעלות.

 
 




     
מוס גבינה פירורים קוטר 26

מרכיבים לתחתית:
3 יח' ביצים שלמות
90 גר' סוכר
90 גר' קמח
30 גר' שמן
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל

מרכיבים למוס גבינה:
550 גר' (2 ורבע גביעים) גבינה 9%
70 גר' (1/3 כוס) סוכר
1 כפית גרידת לימון
1/2 פקק תמצית וניל
160 גר' (3/4 כוס) סוכר
100 גר' (5 יח') חלמונים
15 גר' (1 כף) ג'לטין+ 75 סמק (1/4 כוס) מים
600 גר' (2 וחצי מכלי שמנת) שמנת מתוקה
  אופן ההכנה של התחחתית:
1. נקציף ביצים עם סוכר לקצף יציב, נוסיף קמח בפעולת עטיפה ולבסוף נוסיף שמן וטעמים.
2. נקפל את המסה שתהיה חלקה ונשטח בתבנית קוטר 26. יש לאפות למשך כעשרים דקות בטמפרטורה של 170 מעלות עד להתייצבות.

אופן ההכנה של מוס הגבינה:
1. לערבב במיקסר בעזרת הגיטרה גבינה, סוכר (70 גר'), גרידת לימון ווניל.
2. להקציף את הסוכר עם החלמונים לקצף יציב.
3. לקפל בין קציפת החלמונים לגבינה, להמיס ג'לטין עם מים מעל אמבט מים או במיקרו ולהוסיף פנימה לגבינה.
4. בסופו של תהליך, להקציף שמנת מתוקה לקצף קל ולקפל למסת הגבינה עד ליצירת קרם חלק.

אופן הרכבת העוגה:
1. לאחר שאפינו את תחתית הרולדה, מניחים שקף מסביב לתבנית קוטר 26 ומניחים את תחתית הרולדה. ניתן למרוח 2 כפות ריבה בתחתית לעידון הטעם. יוצקים מהמוס גבינה ומקפיאים.
2. לאחר שהעוגה קפאה טוחנים פירורי ביסקוויט או עוגיות ומפזרים מלמעלה.
3. מגישים את העוגה כשהיא מופשרת.
 
 



     
פלאפל תרד

מרכיבים:
250 גר’ תרד קצוץ
100 גר’ בצל קצוץ
15 גר’ פירורי לחם
10 גר’ קמח
5 גר’ מלח
1 גר’ פלפל שחור גרוס
1 גר’ כמון
2 ביצים
30 גר’ מוצרלה
20 גר’ פרמז’ן
  אופן ההכנה:
1. מפשירים ומסננים את התרד, סוחטים היטב ממים וקוצצים גדול (בכדי ששערות התרד יחתכו).

2. מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים בצל, פירורי לחם, קמח, מלח, פלפל, כמון, מוצרלה ופרמז’ן ומערבבים הכל יחד.

3. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.

4. יוצרים כדורים במשקל 20 גר’ באמצעות ידית פלאפל קלאסית ומכניסים למקפיא למשך כשעה (עד להתייצבות).

5. מחממים מחבת עם שמן עמוק, מקמחים את כדורי הפלאפל ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב כהה.